fbpx

Wintercheck

Uit de diverse winterchecks die we de laatste tijd hebben uitgevoerd, is gebleken dat auto’s het deze winter vaak op dezelfde punten laten afweten. In deze blog lees je de top 5 ‘’afkeurpunten’’ en meer tips over veilig rijden in de winter.

Top vijf
Tijdens een wintercheck kijken we naar ongeveer 25 cruciale onderdelen, waaronder de banden, remmen en de accu. Ook behandelen we de deurrubbers zodat de deuren niet vastvriezen. Maar wat zijn nou de dingen die we het meest tegenkomen tijdens een wintercheck? We hebben een top vijf gemaakt:

  1. Accu: deze geeft te weinig spanning om te starten in de winter.
  2. Bandenprofiel: de banden zijn te glad om veilig te rijden.
  3. Verlichting: de lampen zijn stuk of geven onvoldoende licht.
  4. Koelvloeistof: deze kan bij vorst bevriezen.
  5. Ruitenwissers: de bladen zijn versleten of geven strepen.

Winterbanden
Veiligheid is altijd belangrijk, maar zeker in de winter mag je extra voorzichtig zijn. Bij een temperatuur onder de 7 graden verkort je de remweg aanzienlijk door winterbanden en heb je veel meer grip in de sneeuw. Lees meer over winterbanden in deze blog.

Goed krabben!
Als je gaat rijden mag je geen ijs of condens op je ruiten hebben Doe je dit toch, dan riskeer je een boete van € 380,- . Krab dus geen stukje, maar je gehele voorruit, zijruiten en achterruit. Let er ook op dat je ruit condensvrij is, dit doe je door de airco aan te zetten en de ontwasemingsfunctie te gebruiken. Dus ook in de winter is de airco belangrijk! Meer weten over de airco en hoe je deze optimaal gebruikt? Lees er alles over in deze blog.

Heb je geen krabber? Rij even bij ons langs en je krijgt een echte Fixem ijskrabber 😉

Automatische lichtsensor
Het valt op dat veel automobilisten tijdens mistig weer de verkeerde of zelfs geen verlichting voerden. Een veel voorkomende oorzaak is dat de schakelaar van de verlichting op automatisch was gezet. Gevolg: geen verlichting of alléén dagrijverlichting aan de voorzijde. Oorzaak: de sensor op de voorruit detecteert geen mist. Dit kan dus zeer gevaarlijke situaties opleveren. Oplossing zet de schakelaar op dimlicht. Dan valt de auto van voren en van achteren het beste op.

Heeft u uw auto nog niet laten controleren, maar wilt u toch voor zekerheid gaan? Maak dan snel een afspraak voor de wintercheck.