fbpx

Airco service

Waarschijnlijk is jouw auto uitgerust met airconditioning, maar weet je ook hoe je deze moet gebruiken? En laat je de airco ook goed onderhouden?

Een wijdverspreid misverstand is dat de airco enkel van nut is bij hoge buitentemperaturen. Maar de airco koelt niet alleen, het systeem onttrekt vocht uit de lucht. Handig als je last hebt van een aangeslagen voorruit op een regenachtige herfstdag.

Gebruik de airco dus het hele jaar door, dit is ook beter voor het systeem zelf. Zet hem ook in de winter af en toe even aan. Dit houdt het systeem ‘fit’; de circulatie van het koelmiddel verzorgt namelijk ook de smering van de compressor. Zo voorkom je lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.

Wij adviseren om je airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen met koudemiddel. Een drooglopende airco gaat zeker stuk. Met regelmatig onderhoud voorkom je ernstige problemen die vaak erg duur zijn.

Hieronder veel voorkomende problemen met de airco:

Airco koelt maar een beetje of het duurt het lang voordat het koud wordt.
Waarschijnlijk is de druk weggevallen omdat er te weinig koudemiddel in het systeem zit. Wij zullen het systeem eerst controleren op lekkages. Wanneer er geen lekkage is, kunnen wij het systeem bijvullen. Dit kost 106,48,- en kan ook worden gecombineerd met een onderhoudsbeurt.

Airco doet helemaal niets meer.
Dit kan verschillende oorzaken hebben, variërend van een kapotte zekering tot een defecte compressor. Aircoreparaties zijn niet goedkoop, wij zullen dus altijd beginnen met een uitgebreide diagnose.

Er komt een vieze lucht uit de airco.
Een vieze lucht uit de airco wordt veroorzaakt door schimmels en bacteriën die zich nestelen in de verdamper van de airco. Bij een ingeschakelde airco wordt de verdamper koud en vochtig, een ideale plek voor schimmels. Om dit te verhelpen moet het systeem worden gereinigd. Maar wees gerust, dit is geen dure of tijdrovende klus. Wij kunnen dit voor je doen terwijl je erop wacht.

Komen deze problemen jou misschien bekend voor? Maak dan snel een afspraak bij ons voor een aircoservice en wij helpen je graag!