fbpx

Rien en zijn Golf

Wat ons uniek maakt is de diversiteit van onze klanten en hun auto’s. Van een Tesla tot een oldtimer en van een driecilinder tot een brullende V8;  iedereen is van harte welkom. En deze bijzondere mix van klanten maakt ons werk juist zo leuk. In deze blog het verhaal van één van onze vaste klanten en zijn auto.

Golf II Manhattan
September 1991. De Sovjet-Unie is gevallen en Andre Hazes heeft een top-10 hit met Zomer. In diezelfde maand, ergens in Duitsland, mocht iemand zijn gloednieuwe Volkswagen Golf Manhattan ophalen. Ruim 30.000 gulden werd ervoor betaald, maar in ruil daarvoor lag er wel de krachtige 1800 cc motor onder de kap, die maar liefst 90 pk leverde. Tegenwoordig niets bijzonders, maar in die tijd kon je het van menig auto winnen in een sprintje.
Na twee jaar rondgereden te hebben in Duitsland werd de auto geëxporteerd naar Nederland, om uiteindelijk door Rien uit Den Dungen te worden gekocht.

Twintig jaar
Dit is inmiddels 20 jaar geleden, zolang rijdt Rien al rond met zijn geliefde rode Golf. Een bekend gezicht in zijn woonplaats én omstreken. Hoewel er niet veel Golfjes van de tweede generaties rondrijden, is het model nog niet te scharen onder zeldzame auto’s. Wat de auto voor ons wel bijzonder maakt is het feit dat Rien hem (of haar – dat laten we in het midden) nog steeds keurig laat onderhouden en al jaren een vertrouwd gezicht is in onze werkplaats.

Op naar de miljoen
De kilometerteller laat een indrukwekkende stand zien van bijna 750.000 km. Maar Rien denkt er niet aan om de auto weg te doen: ‘’de teller op zes nullen zetten moet zeker lukken’’ aldus Rien. Maar ouderdom komt met gebreken, en dat geldt ook voor auto’s. Vorig jaar was een nieuwe stuurkogelhoes voldoende om door de APK te komen, dit jaar was dat helaas anders. De Golf moest vrijwel helemaal gestript worden om alle rotte carrosserie- en chassisdelen te kunnen vervangen of te lassen. Een hele klus, maar daar draaien wij onze hand niet voor om natuurlijk.

Hoe mooi is het dat iemand dit nog over heeft voor zijn auto? Dan ben je een echte liefhebber en die worden steeds zeldzamer. Tegenwoordig wordt een kilometerstand boven de ton al bestempeld als hoog. Daarbij is het de vraag welke auto’s een kilometerstand van 750.000 nog zouden kunnen halen. En zijn er over twintig jaar überhaupt nog updates beschikbaar om de computers in je auto in leven te houden?

Daar heeft Rien gelukkig geen last van, die kan nog jaren vooruit met zijn Golf!