fbpx

Nieuwsbrief oktober

Elke dag nemen wij passende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan met als doel zo min mogelijk risico te lopen voor uw gezondheid, de gezondheid van onze medewerkers én de gezondheid van Nederland. Daarbij volgen we de richtlijnen van het RIVM op. Samen pakken we corona aan!

Tijdig zien en gezien worden is van levensbelang in het verkeer. Zorg daarom voor goed zicht. In de donkere dagen en bij hevige neerslag is goed en correct afgesteld licht, in combinatie met goede ruitenwissers essentieel.

Je moet er toch niet aan denken dat je door vieze ramen en slechte verlichting iets of iemand over het hoofd ziet? Laat daarom nu de verlichting checken en tijdig de ruitenwissers, vervangen!

De herfst is pas begonnen en voor je gevoel duurt het nog even. Toch komt hij er binnenkort weer aan: de winter. Tijd dus om aan winterbanden te denken. Heeft u al een set bij ons liggen? Plan dan nu een afspraak voor de winterbandenwissel, ook al is dit voor later in het jaar. Wacht niet tot het laatste moment!

Nog geen winterbanden? Schaf deze dan op tijd aan. Als de temperatuur onder de 7°C zakt, heeft u met winterbanden nu eenmaal beter grip op de weg. Dat is veiliger!

Door de 10% bio-ethanol in E10 rijdt u minder vervuilend en een stuk duurzamer. Goed voor het milieu, helaas minder goed voor uw auto. Bio-ethanol heeft gevolgen voor uw auto:

  • Uw benzine veroudert sneller.
  • Ethanol trekt vocht aan, waardoor de kwaliteit minder wordt.
  • Ethanol kan uw brandstofsysteem aantasten.

Komt u de auto brengen voor de onderhoudsbeurt vraag naar het E10 brandstofadditief, we geven u graag advies. Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Maak dan een afspraak.

Nu mondkapjes steeds meer gemeengoed worden, hangen sommige automobilisten ze aan de binnenspiegel van hun auto zodat ze ze niet vergeten bij het uitstappen. In Nederland lijkt het te mogen, maar in Luxemburg krijg je direct een bekeuring.

Ook in Duitsland wordt aangeraden geen mondkapjes aan de binnenspiegel te hangen. Volgens de ongevallendienst van inspectieorgaan Dekra is dat niet alleen gevaarlijk omdat ze het zicht belemmeren, maar ook omdat je er als automobilist aan went dat er iets beweegt in de rand van je gezichtsveld.

Zorg ervoor dat de watervangbak (dit is de ruimte tussen voorruit en motorruimte) altijd vrij is van bladeren. Als bladeren zich ophopen, kunnen de afwateringskanalen verstopt raken. Hierdoor loopt bij regen eerst de watervangbak en daarna de auto vol met water. Het water kan elektrische componenten in de auto beschadigen, waardoor de auto rare dingen of juist helemaal niets meer doet.

Geeft uw auto storingen, of voelt uw auto aan de binnenkant vochtig aan? Rij dan even langs of neem contact op.