fbpx

Digitale service BMW

Wanneer je net een nieuwe BMW hebt gekocht en je zoekt in het dashboardkastje naar een onderhoudsboekje kom je bedrogen uit. BMW heeft het traditionele stempelboekje namelijk verruild voor een digitale servicehistorie die wordt opgeslagen in de server én in de auto. Veel mensen denken dat uitsluitend de dealer hierin onderhoud kan registreren, maar wij kunnen dit ook!

Digitale Service Registratie
Wanneer je een BMW hebt met Digitale Service Registratie (DSR) worden de uitgevoerde onderhoudsbeurten opgeslagen in het BMW service systeem. In plaats van een stempel in het onderhoudsboekje, krijg je tegenwoordig een uitdraai van de DSR. Deze digitale historie is zichtbaar voor iedere BMW dealer en specialisten met toegang tot het BMW systeem, zoals wij.

Onderhoud in het navigatiesysteem
Als berijder kun je de historie ook zien in de auto, namelijk via het navigatiesysteem in het menu voertuiginstellingen. Wij beschikken helaas niet over de apparatuur om het onderhoud direct in het navigatiesysteem te laden, maar wij kunnen het wel registreren in het BMW servicesysteem. Wanneer de auto vervolgens toch een keer bij de dealer ‘’aan de stekker komt’’, wordt het onderhoud wat door ons is uitgevoerd alsnog in het navigatiesysteem geladen. Wanneer je BMW beschikt over de optie ConnectedDrive dan wordt het wel direct naar je auto gestuurd. Uiteraard krijg je van ons wel een uitdraai mee en is het ook zichtbaar bij BMW dealers.

Hogere restwaarde
Het is bewezen dat een auto met een sluitende onderhoudshistorie een hogere restwaarde heeft dan een auto zonder boekje, facturen of digitale historie. Bedenk dit goed wanneer je ervoor kiest om niet naar een officiële garage te gaan. Ook het ontbreken van registraties bij auto’s met een digitaal serviceplan is voor veel kopers een minpunt. Daarom hebben wij ervoor gekozen om voor sommige merken het digitale onderhoudsplan te kunnen bijwerken. Op dit moment kunnen wij dit voor BMW, Audi en Volkswagen. Wij verwachten dit op korte termijn ook te kunnen voor Ford, Mercedes en Mazda. Staat jouw merk hier niet tussen? Neem dan contact met ons op wat de mogelijkheden zijn.

Heb jij een BMW met een digitaal serviceplan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem contact met ons op of maak een afspraak via de website.